2η ΔΡΑΣΗ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε από τις ίδιες ομάδες νέων που συμμετείχαν και στην πρώτη. Κάθε ομάδα, αφού επέστρεψε στον τόπο διαμονής της, ερεύνησε και κατέγραψε παρόμοιες πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της ιστορικής μνήμης και δημιούργησε ένα ψηφιακό αρχείο με πληροφορίες, το οποίο διένειμε σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Πιο αναλυτικά:
Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου περιηγήθηκε το νησί της Λέσβου και συνέλεξε φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικές με την ιστορική μνήμη του νησιού. Για παράδειγμα, το Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Teriade, νεοκλασικά κτήρια που ανήκουν στο δήμο της Μυτιλήνης, το Δημοτικό Θέατρο, η Μητρόπολη και η Εκκλησία του αγίου Συμεών έγιναν αντικείμενα φωτογράφησης και εκτεταμένου σχολιασμού από τους συμμετέχοντες μαθητές.

Η ομάδα από το Giffoni περιηγήθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, όπου συνέλεξε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και δημιούργησε το ανάλογο ρεπορτάζ. Στο ρεπορτάζ γίνεται παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου και, ταυτόχρονα, της περιήγησης των επισκεπτών στα μνημεία. Επιπλέον, η ομάδα του Giffoni δημιούργησε το βίντεο μικρής διάρκειας "Introducing Giffoni", το οποίο περιέχει σύντομη ξενάγηση στην πόλη.

Η ομάδα του Salzburg ηχογράφησε μικρής διάρκειας συνέντευξη μεταξύ των μελών της, με κεντρικό ερώτημα: «Τι σας αρέσει στο Salzburg;», η οποία αποτέλεσε ορμητήριο για να ακουστούν σχόλια για τη φιλοξενία των κατοίκων της και την ενασχόλησή τους με τις τέχνες και τον αθλητισμό καθώς και για τα διάφορα ιστορικά μνημεία της πόλης.